Strategisch voorraadbeheer

Voor grote organisaties met veel locaties kan het een uitdaging zijn om duurzaam en kostenefficiënt om te gaan met meubilair. Wat staat waar? Wat is de status? Wat kunnen we waar inzetten? Hebben we inzicht in wat er een tweede leven kan krijgen? Hier is strategisch voorraadbeheer de oplossing: door de voorraad in beheer te nemen vanuit ons label REFURB. interiors en door het inzetten van een Meubel Management Systeem (MMS) brengen wij voor alle locaties in kaart welk meubilair er is, wat de status is én verbinden wij de vraag en het aanbod met elkaar.

De voordelen van duurzaam onderhouden & beheren

Door de totale voorraad aan beschikbaar meubilair te combineren met actuele data over de voorraad maken we onderhouden en beheren eenvoudig en duurzaam. De data geeft inzicht in welk meubilair onderhoud nodig is en welk meubilair kansrijk is voor refurbishment. Meubilair dat in de oude economie op de afvalberg zou belanden, wordt in de nieuwe economie refurbished en krijgt daarmee een nieuwe levenscyclus. Door op deze manier om te gaan met de beschikbare voorraad neemt op lange termijn de investering in meubilair af. Bovendien draag je met deze werkwijze bij aan een duurzame toekomst; minder nieuw meubilair produceren betekent beduidend minder CO2 uitstoot. Bijkomend niet te onderschatten voordeel is de waarde-creatie; items die zijn afgeschreven en geen waarde meer vertegenwoordigen, krijgen opnieuw waarde voor de organisatie. Duurzaam onderhouden kent dus vele voordelen.

Hoe werkt een Meubel Management Systeem?

Om het meubilair van de gehele organisatie in kaart te brengen, wordt alles getagd met een RFID-tag. Op deze tag staat functionele en financiële informatie die naar het Meubel Management Systeem wordt gecommuniceerd:

 • Type product, merk en productiedatum
 • Functionele beschrijving
 • Staat (eventueel met foto)
 • Onderhoudshistorie en verwachte onderhoudskosten
 • Afschrijvings- en restwaarde
 • Circulaire waarde
 • Samenstellingsverklaring of grondstoffenpaspoort

Het scannen van de getagde meubels wordt gedaan met een handheld scan die tot op 50 meter afstand meubels kan detecteren. Zo is het eenvoudig in kaart te brengen wat er per locatie, verdieping of ruimte aan meubilair staat en wat de status is van elk individueel meubelstuk. Deze data wordt opgeslagen in een online omgeving die altijd toegankelijk is. We vertellen je graag hoe we dit in jouw organisatie kunnen implementeren.

Meer weten?

Deze werkwijze houdt de kosten beperkt en maakt het nemen van duurzame beslissingen eenvoudig; je gebouw wordt je grondstoffendepot. Met als doel méér opnieuw te gebruiken en mínder te produceren. Minder CO2 uitstoot, minder afval. Wil je meer weten? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!


  (Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.)

   

  Duurzaam en kostenefficient omgaan met meubilair?

  Strategisch voorraadbeheer middels het gebruik van een MMS is de oplossing!