100% circulaire werkomgevingen met second life meubilair

Vanuit onze duurzaamheidsambitie is het ons doel om 100% circulaire werkomgevingen te ontwerpen en te bouwen, we werken hiervoor in onze projecten zoveel als mogelijk met second life meubilair. We zien het kantoor als een gebouw gevuld met grondstoffen die een tweede leven verdienen en we ontwerpen een omgeving op basis van (eigen) bestaande materialen en producten.

Zo dragen we bij aan het reduceren van CO2 uitstoot en afval en beperken we grondstofgebruik. Bewust kiezen voor second life meubilair vermindert klimaatimpact!

Als we over second life meubilair spreken, dan bestaan daarin de volgende stappen:

 • ReThink: duurzaam inrichten begint met de kunst niets als een vanzelfsprekendheid te beschouwen, creatieve oplossing te bedenken om van oud, nieuw te maken en continu overwegingen te maken op het gebied van functionaliteiten, grondstoffen, materialen, verpakking en transport.
 • ReUse: we geven producten en materialen het liefst een tweede leven door ze 1-op-1 in de huidige vorm opnieuw in te zetten, als deze passen bij de gewenste identiteit en uitstraling van een werkomgeving. Het toegepaste meubilair wordt uiteraard gereinigd en technisch gecontroleerd.
 • RePair: een belangrijke sleutel tot een circulaire economie is het plegen van preventief onderhoud en het repareren van een defect product, zodat het in zijn oorspronkelijke functie gebruikt kan worden. Door componenten en onderdelen van bestaand kwaliteitsmeubilair te repareren, worden producten technisch weer als nieuw en kunnen zij een volgende levenscyclus ingaan.
 • ReFurbish: de laatste optie van het inzetten van second life meubilair is het refurbishen van meubilair. Hierbij gebruiken we een combinatie van bestaande, hergebruikte, gerepareerde en nieuwe onderdelen om een product weer als nieuw te maken.

Second life producten zijn van hoogwaardige kwaliteit, niet van nieuw te onderscheiden en hebben dezelfde garanties als nieuwe producten. Het is ons doel om elke werkomgeving 100% in te richten met second life meubilair. Soms is circa 90% haalbaar en moeten we een klein percentage nieuwe producten inzetten, om het esthetische aspect van het ontwerp te waarborgen. We hechten er veel waarde aan dat de reparaties en refurbish werkzaamheden uitgevoerd worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit doen we samen met onze partner Human Office onder het label REFURB.interiors.

 

Video refurbished kantoormeubilair: no waste

In deze video laten we zien hoe we in samenwerking met Human Office en KEK Interieurbouw gebruikte bureaus nieuw leven geven.

Second life meubilair in een interieurproject

Hebben we je interesse gewekt om second life meubilair toe te passen in jóuw interieurproject en ben je op zoek naar meer informatie hierover? Wellicht vind je dit ook interessant:

 • Blog: Refurbished meubilair inzetten bij het inrichten van je nieuwe werkomgeving: dit is alles wat je erover moet weten
 • Blog: Succesfactoren voor een duurzame werkomgeving volgens Susanne Kamp, Manager Facility Services bij FMO
 • Blog: Refurbished kantoorinrichting voor overheidsorganisatie
 • Pagina: Certificering volgens de CO2-Prestatieladder

Wil je meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


  (Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.)

  Download onze whitepaper

  over circulair inrichten in de praktijk.
  Ook duurzame ambities?

  Kies voor second life meubilair!