Sluit

Werkomgeving InSites Consulting

Voor InSites Consulting, een vooruitstrevend marketing research bureau met vestigingen over de hele wereld, hebben wij het interieur voor een nieuwe werkomgeving ontworpen en gebouwd. Hun voormalige kantoor in Capelle aan de IJssel voldeed niet meer aan de behoeftes van de gebruikers. Het nieuwe kantoor in Rotterdam biedt een frisse start.

Uitgangspunten nieuwe werkomgeving

InSites Consulting wilde met de nieuwe werkomgeving een frisse start maken, die past bij hen als jonge en dynamische werkgever en de organisaties waar zij voor werken. Voor hen waren een informele sfeer, openheid en transparantie in combinatie met hun eigen identiteit belangrijk.

Indeling in zones

Onze interieurarchitecten Tina Dolch en Magda Pietranek hebben in samenspraak het interieur voor de werkomgeving ontworpen. De ruimte is opgedeeld in een centrale zone en een decentrale zone, ingericht met plekken om aan te landen, elkaar te ontmoeten en met (hergebruikte) werkplekken. Middenin zijn de ruimtes voor overleggen, brainstormen en (video-)bellen gesitueerd. Deze ruimtes vormen automatisch een akoestische scheiding tussen de aan weerszijden gelegen werkzones. Er zijn ruimschoots mogelijkheden gecreëerd voor informele ontmoetingen. De centraal geplaatste keuken met warme multiplex-look, grote (eet-)tafel en diverse hoge en lage zitjes spelen hier de hoofdrol. De keuken vormt het hart van de werkomgeving, in de wandvullende maatwerkkast is plek voor items die de identiteit van InSites Consulting symboliseren. Tevens is er een groot scherm voor narrow-casting in verwerkt.

Identiteit en interieur versterken elkaar

De visuele identiteit van InSites Consulting komt duidelijk terug in het interieur. De vormen en lijnen uit het logo zijn gebruikt voor het vormgeven van een multifunctioneel maatwerkmeubel bij de entree. Het lijnenspel van het logo is vertaald naar een vloerpatroon, dat tegelijkertijd richting door de werkomgeving aangeeft en iets zegt over de bedoelde (geluids-)intensiteit van de zone.

Verbinding met de stad Rotterdam

Het kantoor is gelegen op de bovenste verdieping van een multi tenant gebouw in Rotterdam en biedt dankzij de raampartijen rondom, een prachtig uitzicht over de stad. Voor InSites Consulting was dit belangrijk, om zo echt de verbinding met de stad te houden. In het ontwerp is hier rekening mee gehouden door de ontmoetings-en werkzones langs de raampartijen te situeren, gebruik te maken van glazen wanden om zo maximale daglichttoetreding te creëren en het uitzicht vrij te houden.

Wij hebben dit project met plezier ontworpen en turnkey gebouwd en wensen InSites Consulting er hele fijne werkdagen!

Klantervaring

Ingeborg Mensonides, Office Manager bij InSites Consulting:

“Voor mij als Office Manager was het een uitdaging om voor het eerst een nieuw kantoor te mogen inrichten. In een onzekere tijd aan het begin van de coronacrisis zijn we de samenwerking aangegaan met Rever en het voelde als één team, alsof ik er nieuwe collega’s bij had gekregen. Team Rever; heel erg bedankt voor jullie creativiteit, support, het meedenken en de goede sfeer. Dit heeft zeker bijgedragen aan het geweldige resultaat. Ook vanuit ons TeamNL: het is een feestje om op kantoor te zijn!”

Werkomgeving InSites Consulting
/
Meer over dit project
Klantervaring