Artikel in het FD | VGZ: “Rever maakte een 100% kloppende vertaling”

23 april 2019

Vandaag in Analyse (zie pagina 19), de bijlage van het Financieel Dagblad, een special voor Facility Managers:

Unaniem kiezen voor Rever Interieurprojecten heeft VGZ geen windeieren gelegd. In het hoofdkantoor in Arnhem is een multifunctionele campusomgeving gecreëerd. Manager Facility en Real Estate Richard Helmus: ‘Rever maakte een 100% kloppende vertaling van wat we voor ogen hadden.’

‘We wilden op ons kantoor in Arnhem een omgeving creëren die samenwerking stimuleert, waar daadkrachtige acties kunnen ontstaan en nieuwe kansen oppoppen. Voor de inrichting hebben we kritisch gekeken naar functionaliteit en duurzaamheid’, vertelt Richard Helmus, manager Facility en Real Estate. ‘Daarnaast wilden we als zorgverzekeraar echt het verschil kunnen maken: niet alleen bijblijven, maar vooroplopen in de markt. Gezien ons complexe werk is een interdisciplinaire aanpak nodig.’

Rever begon met de medewerkers

Na een strenge voorselectie koos VGZ unaniem voor Rever Interieurprojecten. Helmus: ‘Rever maakte een 100% kloppende vertaling van wat we voor ogen hadden. Als projectinrichter ontwerpen ze niet alleen, maar ze verzorgen ook de realisatie. Vooraf startte Rever met een programma voor onze medewerkers, vol workshops, seminars en talks rondom de  thema’s vitaliteit en samenwerking.  Rever voelde ons in een vroeg stadium aan de tand over ons werk en onze missie. Vervolgens spraken we over de bijpassende eisen aan onze werkomgeving. Het resultaat is een duurzame, multifunctionele en uitdagende werkomgeving.’

 

Een vitale werkomgeving loont

VGZ besteedt veel aandacht aan vitaliteit. Vitale medewerkers hebben extra energie, zijn positief, hebben een eigen inbreng en zijn effectief in het oplossen van ingewikkelde problemen. Ook zijn ze veerkrachtig als het tegenzit . Kortom, investeren in een vitale werkomgeving loont. Rever heeft dit inzicht integraal doorgevoerd in de werkomgeving en de gekozen werkwijze.

Helmus: ‘Vanaf het moment dat je ons kantoor in Arnhem binnenkomt tot het moment dat je weer weggaat, staan vitaliteit en beleving centraal. De missie van VGZ om Nederland gezonder te maken, zie je terug in onze huisvesting. Zo komt het stimuleren van vitaliteit onder andere tot uiting in een zogenoemde ‘activity based office’, met voldoende variatie in type werkplekken, gezonde voeding, ergonomische oplossingen en ruimte voor ontspanning.

VGZ werkt voor een groot gedeelte op basis van de Agile-methodiek met onder andere dagstarts, scrummen en retro. Deze werkwijze met short time to market activiteiten geeft binnen ons kantoor veel dynamiek, inspiratie en optimale kennisdeling. Ik geniet nog dagelijks als ik collega’s actief zie samenwerken met een inrichting die dit optimaal ondersteunt met ‘plekken die werken’ in plaats van ‘werkplekken’.

 

Workplace draagt bij aan bedrijfsdoelen

‘We laten nu al ruim tien jaar zien dat ‘workplace’ bij VGZ geen containerbegrip is, maar bijdraagt aan de bedrijfsdoelen. Behalve inrichting of huisvesting gaat het om cultuur en kernactiviteiten van bedrijven. De werkomgeving van VGZ legt de nadruk op inspireren, informeren en activeren. We willen dat VGZ-collega’s elke dag met plezier naar het  werk gaan, terwijl onze kantoorinrichting ook helpt om talent aan te trekken (boeien) en werknemers te behouden (binden)’, besluit Helmus.

Winnen Workplace Award met dank aan Rever
“VGZ won in 2017 de JLL Winning Workplace Award. Deze tweejaarlijkse award is een onderscheiding voor organisaties die op een vooruitstrevende manier invulling geven aan de werkplek. Het is in belangrijke mate te danken aan Rever dat we zover gekomen zijn.” Richard Helmus, Manager Facility en Real Estate bij VGZ

Trots: onze opdrachtgever VGZ is de winnaar van JLL’s Winning Workplace Award 2017

Meer zien van de kantoorcampus van VGZ?

Benieuwd hoe dit succesvolle kantoorconcept bij VGZ in Arnhem er uit ziet? Bekijk de foto’s in ons portfolio of bekijk deze video:

Een werkplekconcept dat werkt?

Ben je voor jouw organisatie ook op zoek naar ‘een plek die werkt’, in plaats van ‘werkplekken’? Kom dan eens langs voor een rondleiding in ons Belevingscentrum. We vertellen je graag over onze aanpak voor turnkey interieurprojecten. Bel 030-2142255 of mail naar info@rever.nl voor een vrijblijvende afspraak.