Pop-up store Ben & Jerry’s op Amsterdam CS

1 juni 2015

Vandaag, maandag 1 juni 2015, heeft Ben & Jerry’s een pop-up store geopend in de IJ-hal, het nieuwe gedeelte van station Amsterdam Centraal. De IJ-hal wordt dé ontmoetingsplek van Amsterdam CS en wordt onder andere voorzien van verschillende horecagelegenheden met uitzicht op het IJ.

Het concept van de pop-up store

In samenwerking met Tesser San Francisco en Ampersand Londen hebben wij het concept ontwikkeld voor de pop-up store van Ben & Jerry’s. In het concept is rekening gehouden met de flexibele opzet van de winkel, zodat deze snel en eenvoudig, maar vooral duurzaam op andere locaties kan worden hergebruikt. Zo worden de pallets waar de onderdelen op vervoerd worden, hergebruikt in de fronten van het verschillende maatwerk meubilair. Het ontwerp straalt de filosofie van Ben & Jerry’s uit: zij gebruiken uitsluitend Fairtrade ingrediënten en ondersteunen de wereldwijde Fairtrade beweging. Hiermee trachten zij impact te hebben op het verbeteren van het leven van de boeren, het versterken van hun gemeenschappen en het beschermen van het milieu.

Vier maanden open

De Ben & Jerry’s pop-up store is de eerste winkel die in de gedeeltelijk nieuwe huisstijl van de beroemde ijsmakers is uitgevoerd en zal gedurende 4 maanden geopend zijn, voordat de winkel verplaatst wordt naar een andere locatie in de Benelux.

Dus, op naar Amsterdam CS….mmmmmmm!