Nice to meet you: Renée van Heijningen

25 november 2019

Nice to meet you: Renée van Heijningen, projectmanager. Een harde werker met een echte hands-on mentaliteit. Recht door zee, positief en standvastig, dat typeert deze dame uit Limburg.

Over haar werk als projectmanager

“Als projectmanager ben ik de spil binnen een project en heb ik veel contact met onze klanten en onderaannemers. Met klanten moet je soms snel schakelen en probeer je zo goed mogelijk aan de vraag te voldoen. In het contact met de onderaannemers en leveranciers zorg ik ervoor dat iedereen weet wat ie moet doen én dat ze zich eraan houden. Soms gaat er wel eens iets mis, dan mag ik ervoor zorgen dat alles weer loopt zoals het bedoeld is. Daar mag ook spanning in zitten, dat maakt het alleen maar leuk. Met onze onderaannemers heb ik heel prettig contact, je merkt dat dat veel vaste relaties zijn. Ik weet ondertussen wat ik aan ze heb – zowel in de voorbereiding als tijdens de uitvoering op de bouw – en dat werkt heel lekker. Wat ook leuk is aan de bouw: je ziet per week de veranderingen ontstaan. Van slopen, opbouwen, die hele ontwikkeling tot en met de styling van het interieur. Ik vind het heel tof om te zien hoe groot het verschil is en hoeveel een goede omgeving bij kan dragen aan het werk(-plezier) van mensen. Ik vind mijn werk echt heel leuk!”

Achtergrond

Renée deed 3 jaar lang de opleiding Pedagogisch Management, maar ontdekte dat het werkveld haar niet lag. Ze stapte over naar Leisure Management, dat beviel haar wel. Na deze opleiding werkte ze een aantal jaar bij de Winkel van Sinkel als manager marketing & sales, waarbij ze veel projecten runde. Via via kwam ze in contact met Rever en sinds november 2018 maakt ze deel uit van ons team. Renée: “Ik vind het fijn dat we binnen het projectmanagement-team coaches hebben waarbij je altijd terecht kunt. Ik gebruik dat vooral voor specifieke werk gerelateerde vragen.”

Werken bij Rever

“Het team bij Rever is super leuk. Het zijn heel veel jonge mensen, die bereid zijn om hard te werken. De vrijheid die we krijgen vind ik heel prettig. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk; doe je dat goed, dan is het goed. Wat ik ook tof vind is dat we onze successen vieren, het is heel belangrijk om even samen stil te staan bij de mooie projecten die we mogen doen. Qua toekomst weet ik in ieder geval dat ik wil doorgroeien en altijd nieuwe dingen wil blijven leren.”

Druiven plukken & lekker koken

Wat ze graag doet in haar vrije tijd? Renée: “Mijn ouders hebben een zorgwijngaard in Limburg, daar ga ik vaker heen om te helpen. Als het tijd is om de druiven te oogsten bijvoorbeeld, of om te helpen met snoeien, het wieden van onkruid en andere klusjes. Heel ontspannend vind ik dat. Ik vind het ook heerlijk om vrienden uit te nodigen om te komen eten en kan dan echt de hele middag in de keuken staan, meerdere gangen voorbereiden, lekker klungelen in de keuken. Daarnaast ben ik vaak te vinden bij Goldcoast, de sportschool van mijn vriend, of ga ik wandelen met onze hond Meneer Bumbu, bij de plas in Woerden. Oh ja en wijn drinken, dat doe ik ook graag!”