Nice to meet you: Jeroen Kuilman

13 maart 2019

Nice to meet you: Jeroen Kuilman, Senior Project Consultant. Een sociale, sportieve, stressbestendige maar ook tikje chaotische man. Maak kennis met deze Amsterdammer die in de Achterhoek woont en je precies uit kan leggen wat “naoberschap” betekent.

Aanvoerder van het team

“Als projectconsultant ben ik de schakel tussen de klant en het team. We doen het project echt samen, als team. Iedereen heeft zijn rol en voegt waarde toe, ik heb de rol van aanvoerder van het team. Met klanten spreek ik over organisatieveranderingen, huisvestingsvraagstukken en hoe het kantoor een strategische functie kan hebben voor een organisatie. Dat is super leuk en we hebben het geluk dat we met ons team creativiteit en waarde kunnen bieden voor organisaties.”

Na 10 jaar terug bij Rever

Nadat Jeroen in 2004 zijn studie Commerciële Economie afrondde, begon hij zijn carrière bij Dantuma, het voormalige moederbedrijf van Rever. Van het verkopen van kopieermachines, maakte hij de stap naar Rever. Jeroen: “De turnkey interieurprojecten en ook losse meubelopdrachten vond ik toen ook al erg leuk om te doen, maar na 4 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Sindsdien heb ik bij meerdere bedrijven in de interieurbranche gewerkt, altijd in een commerciële rol. Al die jaren bleef ik in gesprekken Rever benoemen  als organisatie die echt een passie heeft voor belevingen creëren door middel van interieur. Dus toen Paul Spoelder vorig jaar contact opnam om eens te praten, werd het snel duidelijk. Na 10 jaar was het tijd om terug te keren naar Rever. Dat voelde als thuiskomen. Er werken nog aardig wat mensen die er 10 jaar geleden ook al werkten en het Belevingscentrum bestond ook al voor een groot deel, dus ik hoefde eigenlijk niet te wennen die eerste periode. Ik merk dat de organisatie is gegroeid, de processen zijn geprofessionaliseerd. De cultuur is nog hetzelfde; het is een grote familie met oog en oor voor elkaar, met dezelfde interesses, die samen mooie dingen doen.”

Het verschil maken met een interieur

“Mensen maken hun huis mooi omdat ze zich daar prettig bij voelen, maar brengen vervolgens 40 uur per week door op een onaantrekkelijk kantoor. Er zijn zoveel saaie kantoren, dat is toch zonde! Wij geven mensen een mooie omgeving om in te werken, waar ze zich prettig voelen en waarin ze optimaal kunnen presteren. Dat is wat mijn werk zo leuk maakt. Het creëren van een creatief én functioneel interieur waarin mensen zich op hun gemak voelen, dat is de kracht van Rever.”

Professioneel waterpoloër

“Vanaf m’n 14e tot mijn 36e heb ik op eredivisie niveau waterpolo gespeeld. Naast mijn werk, sportte ik altijd minimaal 15-20 uur per week. Ik wilde het graag combineren met werk, omdat ik het sporten alleen te eenzijdig vond. Wat het me op heeft geleverd, al die jaren topsport? Dat ik stressbestendig ben en heel goed kan presteren onder druk. Ik heb die druk ook nodig, voel me er prettig bij. Een teamsport doe je samen en dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk: we doen het echt als team.”

Leven in en om het zwembad

“Na al die jaren als waterpoloër, speelt mijn leven zich nog steeds in en om het zwembad af. Ik woon in Borculo, omdat waterpolo op hoog niveau daar gebeurt en ik daar mijn vriendin heb leren kennen, die training geeft in het zwembad. Mijn zoontje van zes doet ook aan waterpolo, ik geef 2 keer per week training aan de damesselectie waterpolo en zo speelt ons leven zich in en om het zwembad af.”

Reizen door Azië

“Een van mijn grootste dromen is om met ons hele gezin een verre reis te maken. Door de internationale waterpolo wedstrijden ben ik over de hele wereld geweest, maar behalve zwembaden en hotelkamers, heb ik er weinig van gezien. Ik zou heel graag voor langere tijd een reis door Azië willen maken, vanwege de cultuur en het eten, ik ben echt gek op Aziatisch eten.”