Nice to meet you: Jamie Douw

9 januari 2020

Nice to meet you: Jamie Douw, Adviseur Facilitaire Samenwerking. Een ambitieuze, energieke dame die van aanpakken houdt en niet bang is voor een flinke uitdaging.

Over haar functie

Jamie: “Mijn werk bestaat uit verschillende facetten. Allereerst kijk ik bij projecten tijdens het ontwerptraject mee naar de facilitaire aspecten van een ontwerp, om ervoor te zorgen dat er tijdens het uiteindelijke gebruik geen onaangename verrassingen kunnen ontstaan. Ik kijk dan kritisch naar de materialen en indelingen die mijn collega’s van onze ontwerpstudio maken: is dit handig in de exploitatie? Ook help ik onze opdrachtgevers om een facilitair Programma van Eisen (PvE) op te stellen en waar nodig zetten we een Work People Analytics (WPA) uit, daarmee stellen we op basis van harde cijfers het PvE op. Daarnaast ga ik zo’n 6 maanden na oplevering van een project langs bij de klant om te evalueren: waar loopt men in het gebruik tegenaan en zijn er eventueel aanvullende zaken of aanpassingen nodig? Ook na deze 6 maanden ben ik geregeld bij onze klanten te vinden. En gedurende het jaar houd ik in de gaten hoe het facilitaire vakgebied zich ontwikkelt en of er trends of ontwikkelingen zijn die we bij Rever kunnen implementeren. Ik richt me dus echt op alles wat met Facilitair Management en huisvesting te maken heeft, binnen de context van interieurprojecten.” Meer over de inhoud van Jamie’s werk lees en bekijk je hier.

Uitdaging geeft voldoening

“Waar ik blij van word? Ik vind communicatie in het algemeen heel leuk, met opdrachtgevers, met leveranciers en collega’s. Plannen en organiseren liggen me wel. Ik vind het leuk om iets te doen wat ik spannend vind, ik zoek die uitdaging ook echt op, houd ervan om mezelf te dwingen om iets te doen waar anderen niet om staan te springen. Zo sta ik eind januari op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer om een lezing te geven over hoe oog voor exploitatie de sleutel kan zijn voor een geslaagd huisvestingsproject. Spannend natuurlijk, maar vooral super leuk! In diezelfde week organiseren we bij Rever ook een ontbijtsessie over dit onderwerp, waarbij ik een presentatie geef (klik hier voor meer info, er zijn nog enkele plekken beschikbaar).“

Keigezellig

“Ik vind het leuk om bij Rever te werken omdat het een jong, dynamisch en fris bedrijf is. Het is hier gewoon keigezellig. Ik houd echt van de ‘niet lullen maar poetsen’- mentaliteit en lekker plannen uitvoeren. Als ik iets in m’n hoofd heb, dan moet het ook gebeuren en dat wordt hier aangemoedigd en ondersteund. Iedereen heeft hier een mening, maar voelt de vrijheid om dit ook uit te spreken, de cultuur is heel fijn. En we doen natuurlijk gewoon hele toffe dingen, echt projecten om trots op te zijn en waarmee we voor de gebruiker een verschil maken.”

Sporten, dansen & eten

“Ik sport veel, ik wil lekker bezig zijn en ook resultaat boeken, ergens beter in worden, doelen behalen. Als ik meer kilo’s kan trekken in de sportschool, geeft dat mij een kick. Maar al dat sporten compenseer ik dan weer met wijntjes drinken op terrasjes en op stap gaan met vriendinnen. Dan ga ik lekker dansen, ik houd er niet van om de hele avond langs de kant te staan. Oh en je kan me ’s nachts wakker maken voor wat voor eten dan ook, ik lust echt alles en ben gek op eten en drinken.”