Nice to meet you: Jaap Jacobs

23 juni 2015

Nice to meet you! Jaap Jacobs, hoofd administratie. Jaap wordt gezien als ‘de rustgevende factor in het nest van creatieve jonge honden’ en werkt al sinds 1988 bij Rever (toen nog Nagelkerke in Amersfoort). Hij heeft al heel wat golfbewegingen meegemaakt binnen de organisatie. Meestal (als er geen file is) rijdt hij fluitend van huis naar Utrecht: “zolang je schik hebt in wat je doet, is het goed.”

Hoofd administratie

Als hoofd administratie houdt Jaap zich bezig met alle financiële zaken; het crediteurenbeleid, de belastingen, personeelszaken met daarbij de salarisadministratie en het wagenpark. Als lid van het Managementteam is hij veel in overleg met onze zusterbedrijven en de accountants en samen met het administratieteam verzorgt hij de maand- en jaarrapportages. Ook houdt Jaap zich, samen met collega Maarten Zeilmaker, bezig met de aanschaf van automatiseringsprogramma’s: “We zijn constant bezig met het optimaliseren van de processen, de planning en systemen. Het is dan steeds de afweging of iets bij ons past en wanneer we iets nieuws gaan implementeren.”

Balans

Jaap: “Er komen hier vaak creatieve ideeën voorbij, soms ben ik  dan degene die zegt: ‘laten we het eerst eens rustig bekijken en beoordelen of het idee slagingskans heeft’. Ik ben een beetje de tegenhanger en bied een stukje balans. Alle investeringen die we doen, worden in het MT besproken, waarbij indien mogelijk steeds meer de groene en maatschappelijk verantwoorde keuze wordt gemaakt. Zo hebben we onlangs de eerste Hybride auto aangeschaft, een mooie ontwikkeling vind ik.”

Toekomst

“Ik zou het geweldig vinden, als er een moment komt dat iedereen Rever kent. Dat mensen alleen maar ons logo zien en weten ‘dat is een gaaf bedrijf’. En dan kan ik zeggen ‘daar heb ik aan meegewerkt’.”

Team

“Het teamgevoel is groot bij ons, dat maakt het werk leuk. En doordat ik vanuit financieel perspectief bij veel projecten betrokken ben, weet ik wat er allemaal gebeurt in het bedrijf. Noem het een helikopterview op de projecten.” Zelf is hij van de no-nonsense mentaliteit; niet zeuren, gewoon aanpakken. “Een beetje het hand-in-hand-kameraden-gevoel.”

Vrije tijd

“In mijn vrije tijd ben ik graag in de tuin of met mijn caravanstalling bezig. Het is lekker om even niet met het hoofd bezig te zijn, gewoon verstand op nul en lekker ruig hakken, zagen, snoeien of met ’t trekkertje gras maaien. Dat vind ik leuk om te doen.”

Tot slot

Jaap: “Je bent gewoon trots op waar je werkt. Het is een prettig team, prettig werk en een prettige omgeving. Klanten zijn blij als ze hier zijn en ik vind het leuk wat ik doe. Ik ben een tevreden mens.”