Kennissessie “Succesfactoren voor een wendbare werkomgeving” op donderdag 7 november 2019

24 september 2019

Agile werken: steeds meer organisaties doen het. Maar wat houdt het in, waarom zou je als organisatie agile willen werken en wat komt erbij kijken? Agile staat letterlijk voor wendbaar, lenig en flexibel. Agile werken is een manier van denken en organiseren, zodat je als organisatie flexibel in kunt spelen op vragen en behoeftes uit de markt. Flexibiliteit van mens en omgeving zijn hierbij een vereiste: wendbaarheid.

Tijdens de kennissessie op 7 november gaan we aan de hand van de praktijkcase van Portbase in op de succesfactoren voor een wendbare werkomgeving: wat vereist het van je organisatie en wat betekent het voor de inrichting van je werkomgeving? Ook lichten we toe wat het je kan opleveren. Je bent van harte uitgenodigd om deze kennissessie bij te wonen! Meld je aan onderaan deze pagina.

Het programma

De sessie vindt plaats in het Belevingscentrum van Rever in Utrecht, Radonweg 2. We zijn makkelijk te bereiken (direct aan de A2 bij Utrecht) en je kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.

15.15 uur     inloop

15.45 uur     start programma met drie sprekers:

 • Leo van de Vorst | Adviseur PROVENPARTNERS: Agile werken, hoe doe je dat?
 • Iwan van der Wolf | Managing Director Portbase: Praktijkcase: Agile werken bij Portbase: do’s en don’ts
 • Ruben van der Horst | Senior Project Consultant Rever Interieurprojecten: Interieurconcept Portbase: Hoe hebben we een flexibele omgeving gecreëerd? 

17.15 uur     rondleiding door het Belevingscentrum van Rever, met meer dan 30 creatieve, inspirerende en multifunctionele settings

17.45 uur     (netwerk-)borrel in de bruine kroeg van Rever

18.30 uur     einde programma

 

Over de sprekers

Agile werken, hoe doe je dat?

PROVENPARTNERS werkt vanuit de overtuiging dat wendbaarheid ervoor zorgt dat een organisatie klaar is voor de toekomst van morgen. Een wendbare organisatie hoeft nooit meer te reorganiseren omdat zij in balans is met haar omgeving, gemakkelijk kan reageren en snel en adequaat kan inspelen op veranderingen. PROVENPARTNERS denkt dat ieder vraagstuk met sturing en ruimte bekeken leidt tot betere oplossingen, tot scherpere inzichten. Wij benutten de kracht van de paradox. Sturing en Ruimte, hard en zacht. Dit is geen tegenstelling maar elementen die elkaar versterken om zo te komen tot een wendbare organisatie. Wij denken dat veel organisaties goed op weg zijn om dit zelf te bereiken. Wat wij toevoegen? Dat is die laatste scherpte en dat extra zetje.

Leo van de Vorst is ruim 25 jaar actief als adviseur en is een van de oprichters en partners van PROVENPARTNERS. Graag is hij actief in complexe veranderingen, met name als programmamanager/projectleider. De uitdaging hierin is om beweging te veroorzaken, waarbij het creëren van draagvlak in alle geledingen centraal staat. En steeds merkt Leo dat je sturing en ruimte beiden kunt maximaliseren. Zijn focus ligt op optimaal samenwerken in een werkomgeving, zowel fysiek als virtueel. Vaak draaien deze programma’s om nieuwe manieren van werken en organiseren. Maar vooral draait het om mensen en hen verbinden met elkaar (change management). Binnen organisatiegrenzen en over grenzen heen.

Praktijkcase: Agile werken bij Portbase: do’s en don’ts

Portbase verbindt alle partijen in de logistieke ketens van de Nederlandse havens. Via het Port Community System (PCS) faciliteert Portbase datadeling tussen bedrijven en informatie-uitwisseling met overheden om sneller, efficiënter en tegen lagere kosten te kunnen werken. Samen met de groeiende community maakt Portbase het delen van data steeds waardevoller. Met als doel de Nederlandse havencommunity en daarmee de havens, de slimste van Europa te maken. Portbase is neutraal, van en voor de havencommunity en heeft geen winstoogmerk. Portbase is in 2017 agile gaan werken en heeft een nieuw pand in Rotterdam betrokken. PROVENPARTNERS heeft deze verandering begeleid en Rever heeft het interieur van Portbase ontworpen en gerealiseerd. Meer info over het interieur lees je hier.

Iwan van der Wolf is Managing Director van Portbase. Hoewel wonend in Amsterdam, voelt hij zich thuis in de Rotterdamse haven. Iwan is een communityplayer op het gebied van logistiek en ICT. Hij verbindt mensen en oplossingen met elkaar om zo niet alleen Rotterdam maar ook heel Nederland op de kaart te zetten. Dit doet hij door ketens die van oudsher gescheiden zijn, met elkaar te integreren. De prachtige nieuwe werkomgeving van Portbase speelt hierbij een belangrijke rol; zo draagt de omgeving niet alleen bij aan aantrekkelijk werkgeverschap, het faciliteert de domeinteams ook optimaal om op en/of af te schalen. Zo bedient Portbase de klant van vandaag én die van morgen.

Interieurconcept Portbase: Hoe hebben hebben we een flexibele omgeving gecreëerd?

Rever Interieurprojecten: wij ontwerpen & realiseren creatieve en duurzame interieurs voor werkomgevingen. Wij zien interieur als een strategisch instrument voor groei; in een passende setting worden mensen zowel mentaal als fysiek gestimuleerd om optimaal te functioneren, zich te ontwikkelen en in hun kracht te staan. Het is onze overtuiging dat gezonde en gelukkige medewerkers de basis zijn om als bedrijf succesvol te zijn.

Ruben van der Horst is Senior Projectconsultant en heeft ruim 12 jaar ervaring met turnkey interieurprojecten bij Rever. Ruben is een expert in de stappen die je als organisatie moet nemen om te komen tot een inspirerende werkomgeving die past bij de visie, bedrijfscultuur en manier van werken van jouw organisatie. Want alleen dán zal de nieuwe omgeving door de gebruikers als prettig ervaren worden en zal deze bijdragen aan de effectiviteit van de organisatie. In het gezamenlijke project van Rever, PROVENPARTNERS en Portbase was Ruben eindverantwoordelijk voor de nieuwe werkomgeving van Portbase. 

 

Meld je aan!

Deelname aan deze kennissessie is gratis, maar omdat we graag zoveel mogelijk mensen een plek gunnen, hanteren wij een no-show-fee van € 75,00. Afmelden voor de sessie kan tot 48 uur vantevoren. Indien je je niet afmeldt en niet aanwezig bent, brengen wij het genoemde bedrag in rekening. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Let op; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden!

  De kennissessie in het kort

  Datum            : donderdag 7 november 2019

  Tijd                  : 15.15 – 18.30 uur

  Locatie          : Rever Interieurprojecten, Radonweg 2 in Utrecht

  Kosten           : gratis (no-show-fee: € 75,00)

  Mocht je vragen hebben over de sessie, bel ons dan gerust op 030-2142255 of stuur een mail naar info@rever.nl.

  Wij hopen je op 7 november te mogen verwelkomen in Utrecht!