Kennissessie 22 juni ’23 | Circulair inrichten in de praktijk

11 juni 2023

Wil je starten met circulair inrichten of ben je al op weg maar ben je op zoek naar handvatten? Tijdens deze interactieve kennissessie gaan we dieper in op interessante vraagstukken omtrent circulariteit in de werkomgeving, vanuit onze duurzame visie én praktijkvoorbeelden. We hebben specifiek veel ervaring met het inzetten van second life meubilair; met ons label REFURB. interiors hebben wij sinds januari 2020 al meer dan 5500 meubels refurbished en ingezet in projecten.

We vertellen je meer over het proces van circulair inrichten en de uitdagingen die daarbij komen kijken. We willen je inspireren en motiveren om na te denken over wat duurzaamheid betekent voor jouw organisatie en hoe je hier concrete stappen in kunt zetten. Experts die hier dagelijks mee te maken hebben vertellen over hun ervaring en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Sterker nog: interactie is een vereiste! Stilzitten is er niet bij. Tijdens een rondetafelgesprek worden interessante kwesties besproken. Je kunt vervolgens deelnemen aan een rondleiding door ons Clubhuis en er is een afsluitende (netwerk-)borrel in onze gezellige bruine kroeg.

Na deelname ontvang je een bundeling van alle vragen en antwoorden die tijdens de sessie naar voren zijn gekomen, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met het circulair inrichten van jouw werkomgeving.

Zien we jou op 22 juni?

 • Locatie: Clubhuis Rever (Radonweg 2, Utrecht)
 • Datum: donderdag 22 juni 2023
 • Tijd: 13.00 – 18.00 uur
 • Sprekers:
  – Merel Dorst (Manager Facilitair en Huisvesting, Kind & Co Ludens);
  – Tamara van Vastenhoven (Senior Consultant, Significant Synergy);
  – Jeroen Kuilman (Project Consultant, Rever Interieurprojecten);
  – Jaytee van Veen (Interieurarchitect en Innovatiemanager, Rever Interieurprojecten).
 • Facilitator: Hans Topée
 • Kosten: Gratis (No-show-fee € 75,00)

Het programma

13.00 uur         start programma: verschillende experts zullen tijdens het programma met hun kennis en ervaring een presentatie geven over circulaire trajecten (lees hieronder meer over de experts). Ook zijn er veel interactieve momenten die aanzetten tot nadenken, vragenstellen en het actief meedoen.

  • Merel Dorst (Facilitair Manager, Kind & Co Ludens)

   Als Facilitair Manager bij Kind & Co Ludens heeft Merel na de fusie van de twee bedrijven het huisvestingstraject van begin tot eind begeleid. Om optimaal te kunnen samenwerken en als één bedrijf verder te kunnen gaan, werd er gezocht naar een nieuw pand. In 2023 heeft Kind & Co Ludens het nieuwe pand betrokken, waar in samenwerking met Rever een turnkey inrichting is gerealiseerd. Kind & Co Ludens wilde de identiteit van beide organisaties vertalen naar de werkomgeving, met als uitgangspunt een groene en duurzame omgeving te creëren waarin ontwikkeling en verbondenheid centraal staan. In het ontwerp is het merendeel van de ontmoetingsplekken en werkplekken gerealiseerd met secondlife meubilair. Merel deelt tijdens de kennissessie haar ervaring met het huisvestingsproject en de uitdagingen die erbij kwamen kijken om dit op duurzame wijze te doen.

 

 • Tamara van Vastenhoven (Senior Consultant, Significant Synergy)

  Tamara van Vastenhoven is een ervaren professional werkzaam als senior consultant bij Significant Synergy. Met haar expertise adviseert zij overheden bij diverse (duurzame) organisatie- vraagstukken op het gebied van inkopen, aanbesteden en contract- en leveranciersmanagement. Haar focus ligt hierbij op het snijvlak van markt en overheid. In haar vorige functie als categoriemanager werkplekomgeving bij de Rijksoverheid, was zij verantwoordelijk was voor de Rijksbrede (inkoop)visie van circulaire kantoorinrichting. Tamara heeft veel ervaring met circulariteit écht beetpakken door het te verweven in de strategie van een organisatie. Dit vergt inzet van alle takken van een organisatie. De stappen om hiertoe te komen kent zij als geen ander en zal ze delen tijdens haar presentatie.

 

 

 • Jaytee van Veen (Sr. Interieurarchitect & Innovatie Manager) en Jeroen Kuilman (Project Consultant) van Rever Interieurprojecten

  Jaytee vervult bij Rever zowel de rol als Innovatie Manager als die van Sr. Interieurarchitect. Als Sr. Interieurarchitect is het zijn passie om zowel goed functioneerde als inspirerende werkomgevingen te creëren waarin mensen, teams en organisaties optimaal kunnen werken, kennisdelen en ontwikkelen. Als Innovatie Manager is hij actief betrokken bij het ontwikkelen van de toekomstige bewegingen, strategieën en visies van Rever Interieurprojecten.

  Als Project Consultant heeft Jeroen bij ons een adviserende rol, is hij het eerste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en is hij verantwoordelijk voor het totale project dat we opleveren. De laatste jaren is Jeroen verantwoordelijk voor de projecten die we doen voor één van onze vaste opdrachtgevers, een landelijke overheidsinstelling waar hoge eisen aan de mate van duurzaamheid en circulariteit van het project gesteld worden.

 

Jeroen en Jaytee nemen je mee in hun ervaring met het circulair ontwerpen én inrichten van een werkomgeving. Waar moet je rekening mee houden tijdens het ontwerpproces, wat is er anders aan een circulair project waarbij je werkt met secondlife meubilair? En waar kun je tijdens de realisatie van het project tegenaan lopen? Wat hebben wij geleerd van de vele projecten die wij inmiddels op deze manier hebben gedaan?

De ervaringen en uitdagingen in de verschillende fases, van kennismaking tot realisatie, worden nader besproken tijdens deze informatieve presentatie.

16.30 uur         rondleidingen door ons clubhuis
17.00 uur         een gezellige (netwerk)borrel in onze Kroeg met heerlijke vega hapjes van Lotte Vermeer
18.00 uur         einde programma

Meld je aan!

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je snel in voor onze kennissessie middels onderstaand formulier. Deelname aan deze kennissessie is gratis, maar omdat we graag zoveel mogelijk mensen een plek gunnen, hanteren wij een no-show-fee van € 75,00. Afmelden voor de sessie kan tot 48 uur vantevoren. Indien je je niet afmeldt en niet aanwezig bent, brengen wij het genoemde bedrag in rekening.

Let op; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden! Juist vanwege het beperkte aantal plaatsen, doen wij na aanmelding een check of je werkzaam bent binnen de facility-/huisvestingsbranche en/of je je bezighoudt met de verduurzaming van de huisvesting van jouw organisatie.

  Bereikbaarheid clubhuis Rever

  Wij zijn gevestigd aan de Radonweg 2 op Bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, langs de A2 en vlakbij de A12. Je kunt bij ons voor de deur gratis parkeren en er zijn meerdere laadpalen voor elektrische auto’s. Vanaf Station Utrecht Leidsche Rijn loop je in 5 minuten naar ons toe en de bus vanaf Utrecht Centraal stopt bij ons voor de deur.

  Wij hopen je op 22 juni te mogen verwelkomen in Utrecht!