Interieurontwerp woningcorporatie GroenWest

17 juli 2014

GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie in het Groene Hart. Naar aanleiding van een fusie van verschillende vestigingen, heeft GroenWest ons gevraagd om hun hoofdkantoor in Woerden opnieuw in te richten en daarbij een open karakter te creëren.

Het gebouw waar de woningcorporatie zich in begeeft, is een belangrijk onderdeel van hun identiteit. Dit blijkt ook uit hun opvatting: “Wij blijven met onze voeten ‘in het veen van ons werkgebied’ staan door als organisatie contact te houden met alle lagen in de samenleving, van buurtbewoners tot de wijkagent en de wethouder.”

Conceptgedachte interieurarchitectuur

Deze opvatting van GroenWest inspireerde onze interieurarchitect Loran Kampen tot de volgende conceptgedachte voor het interieurontwerp voor de woningcorporatie: het veen / de grond is opgebouwd uit verschillende lagen. De diverse grondlagen representeren ‘de verschillende lagen in de samenleving’. Woningcorporatie GroenWest houdt contact met alle lagen in de samenleving, zij zijn ‘de wortel’ die door alle lagen heen loopt.
Dit is vertaald naar een ruimtelijk concept: de vier etages in het pand representeren ieder een grondlaag, dit wordt zichtbaar door per etage een andere kleur (een natuurlijke tint) toe te passen. De (visuele) verbinding tussen de lagen wordt gecreëerd in de interne trappenhuizen, door de schijven tussen de etages te bekleden met een gerecycled hardhout. De diversiteit in houtsoort, afmeting en kleur geven een dynamische uitstraling en vormen een koppeling met het Groene Hart.

Interieurontwerp

De etages zijn opgedeeld in drie gebieden; een facilitaire zone, werkzone en ontmoetingsgebied. Centraal in elke ruimte ligt de facilitaire zone, dit is een verkeersruimte die tevens de gemeenschappelijke faciliteiten herbergt. Aan deze zone grenzen de werkzones, die een open karakter hebben. Om toch enige intimiteit te creëren worden er buffers geplaatst, voorzien van een akoestisch paneel. Op begane grond, eerste- en tweede verdieping is een ontmoetingsgebied geplaatst met een uitnodigend karakter. Hier kan men koffie halen, aanlanden, een verjaardag vieren of informeel overleggen. Op de derde etage bevindt zich het bedrijfsrestaurant. De verschillende etages zijn gelijk van opzet, wat zorgt voor uniformiteit en herkenning voor de gebruiker.

Realisatie

De herinrichting wordt in fases turnkey opgeleverd in de periode september tot november 2014.
Meer weten over GroenWest? Bezoek hun site.

Wil je de werkomgeving circulair inrichten?

Lees dan nu onze whitepaper over circulair inkopen en beheren van de werkomgeving.