Fitness school Goldcoast spoort aan tot beweging

15 mei 2018

Bij de sportschool Goldcoast uit Woerden staat herstellen en sterker worden centraal. Dit wordt nu nog beter ondersteunt dankzij hun nieuwe interieur. ‘Wij creëren werkomgevingen, en of er gewerkt wordt in een sportschool! Er is een gaaf concept gerealiseerd wat helemaal bij de fitness school past’ aldus Janny van Rossum, partner bij Rever.

Herstellen en sterker worden

In de Goldcoast sportschool staat herstellen en sterker worden centraal. ‘Bij Goldcoast ga je een hersteltraject door. Je start met een intake gesprek bij de fysiotherapeut om je lichaam te laten herstellen en vervolgens de spiergroepen te versterken. Herstellen en sterker worden is de rode draad van de fitness school en is daarom het uitgangspunt van het ontwerp geweest’, aldus Janny.

Bekijk het eindresultaat in ons portfolio.

Rust en rumoer

Het concept is door ontwerper Joris Engel gemaakt: ‘Allereerst hebben we gekeken naar het pand en besloten om de bestaande structuur te behouden omdat deze goed aansluit.’ Goldcoast combineert fysio met personal- en groepstraining om er op die manier voor te zorgen dat een blessure herstelt en wegblijft. ‘Deze transitie wilde ik ook graag in het ontwerp terugbrengen. Je begint daarom bij stap 1, een intakegesprek en behandeling met de fysiotherapeut. Bij stap 2 begin je met je training voor herstel. Tegen de tijd dat je bij stap 3 bent aangekomen start je met het versterken van je spieren. Om deze beweging vorm te geven hebben we een groene track als baan inclusief de stappen door de sportschool neergelegd’ aldus Joris.

Kleurenstudie

Om de kleuren te bepalen is een kleurenstudie uitgevoerd. Joris: ‘We wilden dat de kleuren bij Goldcoast passen, en daarom de Australische goldcoast kleuren in het interieur te brengen. Ook wilden we dat de kleuren passen bij de fase waar je op dat moment in zit. Voorin bij de fysio is daarom gekozen voor rustige kleuren zoals blauw, wit, en beige. Hierdoor is de ruimte heel fris en kalm zodat je langzaam aan je herstel kan gaan werken. In het midden worden de kleuren wat feller. Je hebt hier de kleedkamers, lockers en een ontmoetingsruimte. Zodra je bij de fitnesszaal bent aangekomen knalt de kleur geel je tegemoet. Deze spoort aan om te gaan bewegen (de call to action) en je lichaam te versterken.’

Bekijk alle foto’s

Ontmoetingsruimte

Zodra je de fitnesschool binnenloopt is de ontmoetingsruimte niet te missen. Joris: ‘We hebben een plek gecreëerd waar je elkaar kunt ontmoeten, een drankje kan drinken en even kan bijkomen. Ook is er ruimte voor ontspanning. De tafel kan namelijk gebruikt worden als pingpong tafel!

Het akoestische scherm inclusief spiekgaten met logo is van gerecycled Pet-felt gemaakt. Een leuk trucje dat we hier hebben toegepast: als je in het ontmoetingsgebied zit kan je door de openingen in de gaten houden wie er aan het sporten is, en of jouw crush er ook al is. Ben je met de oefeningen bezig wordt je niet al te veel afgeleid door wat er in de pantry gebeurt’, vertelt Joris.

Goldcoast is een fitness school die zowel fitness, groepstraining en personal training aanbiedt in samenwerking met fystiotherapeuten. Een uniek concept met beide specialiteiten onder één dak. Gevestigd in Woerden wordt gewerkt aan een actieve leefstijl. ‘Your way to an active life!’

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk alle foto’s in ons portfolio.