Onderzoeksrapport: circulariteit en geluk binnen de werkomgeving

1 mei 2024

Op 16 en 17 april 2024 hebben we wederom deelgenomen aan de WorkPlace Xperience in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Voor onze deelname hebben we een 100% circulaire stand ontworpen, waarmee we ons hebben gericht op duurzaamheid en werkgeluk binnen werkomgevingen. Meer informatie over de bewuste keuzes die gemaakt zijn in het gebruik van producten en materialen, inclusief het op een andere manier inzetten van bestaande materialen en producten, lees je hier.

Samen zetten we de duurzame stap naar het gezond en gelukkig werken van morgen. Dit kun je niet alleen en daarom betrekken we hierin ook de ketenpartners. De bouw van de stand is een samenwerking tussen Rever, KEK B.V., Human Office, Alvero Kantoormeubelverhuur, Interface, Hydrozorg Interieurbeplanting en REFURB. interiors.

Tijdens de beurs deelden we vragenkaartjes uit, waarmee bezoekers antwoord konden geven op de volgende vragen over circulariteit en werkgeluk:

  • Wat is jouw tip voor een circulaire werkomgeving?
  • Wat maakt jou gelukkig in de werkomgeving?

Op basis van de antwoorden hebben we in kaart gebracht wat er binnen werkomgevingen belangrijk wordt gevonden als het gaat om stappen zetten naar circulaire en gelukkige werkomgevingen. We hebben de antwoorden in verschillende categorieën ingedeeld, die we in dit rapport verder uitleggen.

Wil je weten wat andere professionals voor tips geven over circulariteit en werkgeluk? Download dan snel het rapport!