Kennissessie 3 nov. ’22 | De werkomgeving van de toekomst: hoe voeg je waarde toe?

6 oktober 2022

Kennissessie 3 november 2022

De werkomgeving van de toekomst: hoe voeg je waarde toe?

De werkomgeving van de toekomst: waar draait dat om? Thema’s als duurzaamheid, circulariteit, gezondheid en geïnspireerd samenwerken zijn aan de orde van de dag voor FM, HR en Management.

Maar hoe kom je erachter wat binnen jouw organisatie de behoeftes zijn en welke ambities je na wilt streven? Hoe maak je de juiste en onderbouwde keuzes en hoe pas je dat toe op je werkomgeving – zodat het ook voor de lange termijn wérkt? Wat betekent het om je organisatie te verduurzamen? We nemen je mee in hoe je een goede mix aan maatregelen op het vlak van product, proces en gedrag toepast om duurzame doelen te realiseren. Hoe kom je van strategie naar praktijk, hoe krijg je circulariteit in de haarvaten van je organisatie?

Tijdens deze kennissessie prikkelen we je ook met vragen over hoe je omgaat met samenwerken op kantoor na COVID. Als je stoeit met bezettingsgraden en zoekende bent naar een antwoord op de vraag waaróm mensen naar kantoor komen en hoe je dat op een duurzame manier faciliteert, dan hebben we wat interessante stellingen voor je.

Zijn duurzaamheid, circulariteit en het creëren van een aantrekkelijke en toekomstbestendige (fysieke) werkomgeving voor jou actuele thema’s? En ben je benieuwd naar de visie hierop van vier personen die organisaties dagelijks helpen om duidelijk te krijgen wat voor hén van toegevoegde waarde is voor de werkomgeving én hoe dit duurzamer kan? Kom dan naar deze kennissessie op 3 november a.s.!

Programma

De kennissessie vindt plaats in het Theater van ons Clubhuis in Utrecht. We zijn gevestigd aan de Radonweg 2 in Utrecht.

14.00 uur         inloop met koffie, thee & lekkers

14.30 uur         start inhoudelijk programma

 • Jamie Douw & Rosine van Scherpenseel: “Het ontwikkelen van een toekomstbestendige en duurzame werkomgeving”
 • Pam van Wanrooij: “Circulariteit verankeren in je organisatie: van ambities naar acties”
 • Nils Bonder: “De uitdaging van samenwerken na COVID”

16.00 uur         rondleiding door ons Clubhuis (optioneel)

17.00 uur         (netwerk-)borrel in onze bruine kroeg

18.00 uur         einde programma

Meer over de sprekers lees je hieronder.

Meld je aan!

Aanmelden voor deze kennissessie is eenvoudig: vul onderstaand formulier in en klik op ‘verstuur’. Deelname aan deze kennissessie is gratis, maar omdat we graag zoveel mogelijk mensen een plek gunnen, hanteren wij een no-show-fee van € 75,00. Afmelden voor de sessie kan tot 48 uur vantevoren. Indien je je niet afmeldt en niet aanwezig bent, brengen wij het genoemde bedrag in rekening.

Let op; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden! Juist vanwege het beperkte aantal plaatsen, doen wij na aanmelding een check of je werkzaam bent binnen de facility-/huisvestingsbranche en/of je je bezighoudt met de (toekomstige) huisvesting van jouw organisatie.

  De kennissessie in het kort

  Datum            : donderdag 3 november 2022

  Tijd                  : 14.00 – 18.00 uur

  Locatie           : Clubhuis Rever, Radonweg 2 in Utrecht

  Kosten            : gratis (no-show-fee: € 75,00)

  Mocht je vragen hebben over de sessie, bel ons dan gerust op 030-2142255 of stuur een mail naar info@rever.nl.

  Over de sprekers

  We benaderen de werkomgeving van de toekomst vanuit drie verschillende perspectieven. De volgende sprekers nemen je deze middag mee vanuit hun expertise:

  Jamie Douw – Adviseur Facilitair & Huisvesting bij Rever

  Jamie Douw

  Jamie is Adviseur Facilitair & Huisvesting bij Rever. Vanaf dat zij is afgestudeerd in Facility Management is zij eigenlijk al bezig met de integrale visie op huisvesting. Hoe kunnen we (werk-)omgevingen creëren die aansluiten bij de manier waarop mensen werken, de organisatie en de (facilitaire) processen? De afgelopen jaren heeft zij bij Rever diverse dienstverleningen op de kaart gezet, waardoor we nog beter vanuit verschillende invalshoeken naar onze ontwerpen/projecten kijken. Dit heeft onze integrale procesaanpak versterkt. Jamie adviseert onze opdrachtgevers over hoe zij hun huisvesting toekomstbestendig kunnen inrichten op basis van de behoeftes van de organisatie en de gebruikers. Dit doen we door het houden van workshops met gebruikersgroepen, het verzamelen van data, het maken van analyses en al deze informatie samen te voegen tot een onderbouwd programma van eisen en een huisvestingsadvies. Hierin werken we nauw samen binnen de verschillende disciplines en projectteams binnen onze organisatie. Jamie vindt het belangrijk dat we (werk-)omgevingen creëren waar mensen blij van worden, dat we verwachtingen overtreffen én dat de werkomgeving duurzaam is. Wanneer we opdrachtgevers tevreden maken met werkomgevingen die écht werken, dan is het project voor Jamie geslaagd.

  Rosine van Scherpenseel – Adviseur Facilitair & Huisvesting en Projectmanager bij Rever

  Rosine van Scherpenseel

  Rosine vervult bij Rever zowel de rol van Projectmanager als die van Adviseur Facilitair & Huisvesting. Zij helpt opdrachtgevers aan de voorzijde met advies en keuzes over de herinrichting van hun huisvesting, om vervolgens ook het daadwerkelijke design & build traject te begeleiden. Naast haar ervaring bij Rever heeft Rosine als Facility Manager bij RAI Amsterdam diverse huisvestingsvraagstukken begeleid. Haar kennis gebruikt zij nu om opdrachtgevers te helpen met het vormen van een visie op vastgoed en huisvesting en het in kaart brengen van behoeften. De samenwerking met de afdelingen HR en ICT is in haar optiek cruciaal. Het toekomstgericht inrichten van een pand gebaseerd op vooraf verzamelde data staat voor Rosine centraal. Rosine vindt het mooi om opdrachtgevers inzicht te kunnen geven in wat echt nodig is om zowel mens als organisatie gelukkig te maken. De vertaling hiervan naar een duurzame en inspirerende werkomgeving blijft voor haar enorm mooi om te doen.

  Pam van Wanrooij – Circulaire Economie Versneller bij PHI Factory

  Pam’s persoonlijke missie is om op een eerlijke en open manier mensen te inspireren, te leren en laten ervaren wat hun impact is op een duurzamere wereld. Bij PHI Factory kan zij vanuit deze passie ook in haar werk een positieve impact maken. Met een pragmatische aanpak en aanstekelijk enthousiasme helpt zij organisaties bij het realiseren van hun circulaire ambities. Hierbij werkt Pam aan het vertalen van ambities naar circulaire concepten, het verankeren van duurzaamheid in de strategie en het implementeren in de praktijk. Pam heeft ervaren dat heel veel duurzame oplossingen niet zozeer out-of-the-box, maar veel vaker out-of-the-comfort zone liggen. Daarom heeft zij als motto: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

  Nils Bonder – Director Accommodation & Office Management bij BAM Group en Manager Healthy Urban Living bij AM

  Nils Bonder heeft na zijn studie Civiele Technologie & Management aan de Universiteit Twente gewerkt als projectmanager/adviseur bij PRC en is verantwoordelijk geweest voor de vastgoedprojecten en het onderhoud van het corporate real estate van SNS REAAL. Hij is vervolgens als Managing Consultant verantwoordelijk geweest voor de senior interim dienstverlening van ArrangeGroup. Nils werkt sinds 2015 voor AM Gebiedsontwikkeling waar hij manager is van Healthy Urban Living en richt zich daarmee op het gezond verduurzamen van (commercieel) vastgoed vanuit de overtuiging dat vastgoed pas echt waarde toevoegt indien het volledig ten dienste staat van haar gebruikers. Toekomstige werkomgevingen voldoen dan ook aan de eisen en wensen van alle drie de (nu nog verzuilde) werkvelden HR, Facilities en Real Estate.

  Bereikbaarheid clubhuis Rever

  Wij zijn gevestigd aan de Radonweg 2 op Bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, langs de A2 en vlakbij de A12. Je kunt bij ons voor de deur gratis parkeren en er zijn meerdere laadpalen voor elektrische auto’s. Vanaf Station Utrecht Leidsche Rijn loop je in 5 minuten naar ons toe en de bus vanaf Utrecht Centraal stopt bij ons voor de deur.

  Wij hopen je op 3 november te mogen verwelkomen in Utrecht!